Menu

  Prodavnica

   MTG kaloriferi

   25.10.2021

    Električni kaloriferi Mak Trade zagrevaju prostore od 60 do 250 kvadratnih metara. Kockastog su oblika, lako prenosivi i težine su od 10 do 15 kg. Pruža vam trenutnu, suvu toplotu, bez kondenzacije, gasa, dima i mirisa. Radi na principu konvektora, što znači da se hladan vazduh zagreva i cirkuliše po prostoriji.

   Izradjuju se kao monofazni od 3 kW i trofazni od 6, 9,12 i 15 kW.


    

   Sastavni delovi kalorifera

   Sobnim termostatom regulišete željenu temperaturu u opsegu od 0° do 35° stepeni. Tako kontrolišete rad grejnih tela. U trenutku kada je temperatura niža od zadate temperature na termostatu, kalorifer će se uključiti.

   Takodje, priključni kabal je ugradjen u kalorifer. Kabl mora imati kvalitetnu izolaciju i plašt, da ima dobru vezu sa kaloriferom i utikačem.

   Moofazni utikač poseduju kaloriferi od 3 kilovata, a trofazni kaloriferi od 6, 9 i 12 kilovata. Moguće je instalirati industrijski utikač na trofazne kalorifere.

   Šamotni grejač je napravljen od specijalne vatrostalne opeke koji akumulira i emituje toplotu. Otvor za izduvavanje je zaštićen metalnom mrežom kako se ne biste povredili na elisu grejalice. Kućište je sačinjeno od kvalitetnog plastificiranog lima i doprinosi vatrostalnoj zaštiti grejača. Za nesmetano kruženje toplog vazduha, kalorifer bi trebalo postaviti na stabilan i ravan nosač.

   Namena kalorifera

   Ako prostorije nemaju odgovarajući konstruktivni i termoizolacioni materijal, rasipaće energiju koju morate brzo nadomestiti. Kod prostorija sa dosta ulaza i izlaza ili koje imaju slabu energetsku efikasnost, kaloriferi su praktično rešenje.

   MTG kaloriferi su električne grejalice koje brzo zagrevaju male i srednje prostorije kao što su garaže i radionice. A značajno su zastupljeni u velikim prostorijama kao što su sportske hale, magacini, fabričke i industrijske prostorije.

   Pogledajte našu ponudu na https://www.maktrade.rs/shop/0/05/01

   Najnoviji blogovi