Menu

Ova web-stranica koristi kolačiće.
Kolačiće upotrebljavamo kako bismo sačuvali status vaše korpe i listu pregledanih proizvoda.
Nastavkom korišćenja naših internet stranica vi prihvatate našu upotrebu kolačića.

Saznajte više

    Prodavnica

      Univerzalnost led panela

      03.08.2021


      Dizajn

      LED paneli su jednostavnog oblika i izgleda. To im pruža mogućnost da se lagano uklope u većinu prostorija i enterijera. Njihova univerzalnost i praktičnost nije samo u jednostavnom izgledu već i u lako prilagodljivom načinu montaže. Ponuda Soled LED panela je danas toliko široka da može da zadovolji  svu potrebu za rasvetnim telima sa direktnim osvetljajem - u svim prostorijama u domu, kancelarijama, garažama, proizvodnim pogonima, radionicama,  prodavnicama i marketima itd.

      Viseći, ugradni i nadgradni LED panel

      Svaku funkciju može da obavlja ugradni LED panel. Dodavanjem namenskih sajli i zakački, ram može da visi sa plafona (kao luster) i tako se približi delu prostorije koji želite da osvetlite. Ovakav način montaže omogućava jače osvetljenje, bolju kontrolu tj. smanjuje rasipanje svetla u prostoriji. Često se vidja u prostorijama sa visokim plafonima, iznad radnih i trpezarijskih stolova i iznad kuhinskih ploča. Ugradni Led panel se montira u spuštene plafone, a uz nadgradni ram za led panel (opširnije možete pogledati ovde) proširuje mogućnost montaže i na plafon. Sa ramom je moguće montirati i na zid ukoliko želite osvetljenje kao sa prozora.

       

      Kvalitet izvora svetla

      Osvetljenje dobijeno prirodno svetlošću kroz prozor nije slučajno pomenuto. Iako se takav način montaže retko sreće (vertikalo na zid), fizičke predispozicije led panela čini efekat osvetljenja sličnim. Zamislite da imate horizontalni prozor, to vam je u najkraćem led panel. Prednost je u velikom izvoru svetla. Površina izvora svetla utiče na karatkteristike svetla. Što je veći izvor svetla, senke su blaže (mekše) i slabije primetne, što olakšava rad i ne umara oči.

      Boja svetla

      Pored toga temperatura (boja) svetla utiče na percepciiju kvaliteta svetla u prostoriji. Srećom, LED paneli postoje u širokom teperaturnom opsegu od 3000K do 6400K. Često se za dnevne sobe, kuhinje i trpezarije koriste paneli od 4000K zbog svoje neutralne prirode i prijatnog efekta na drvene površine. Dok se u kancelarijama i radnim prostorijama često u upotrebi paneli od 6000K, jer su najbliži boji sunčeve svetlosti. Još jedan plus za led panele je veliki izbor veličina i snaga kako bi se uklopili u svaku idejnu i praktičnu upotrebu. Led paneli su različitih veličina. Mogu biti okrugli sa prečnikom 10 cm poput rozetne pa do većih kvadratnih ili pravougaonih ploča. 

       

      Led panel se može upotrebljavati kao glavno svetlo u prostoriji. A odlično se uz njega dopunjuju ambijentalna osvetljenja.

       

      Preporučujemo Soled led rasvetu, jer omogućava kvalitetno I pouzdano osvetljenje. Soled rasveta je postala popularna zahvaljujući Mak trade group koja je njen uvoznik I dustributer.

      Najnoviji blogovi

      PVC cevi 09.08.2022
      LED plafonjera 02.08.2022