Menu

Ova web-stranica koristi kolačiće.
Kolačiće upotrebljavamo kako bismo sačuvali status vaše korpe i listu pregledanih proizvoda.
Nastavkom korišćenja naših internet stranica vi prihvatate našu upotrebu kolačića.

Saznajte više

    Prodavnica

      Wago kleme

      20.09.2021

      Wago je započeo svoje poslovanje kao porodična firma 1951. godine. Krenuli su sa prodajom klema i stezaljki i želeli su da učine tehnologiju sigurnijom i efikasnijom. Godine 1966. su zamenili duroplast materijal poliamidom 6.6, što je bio zaokret u tehnologiji. Sedamdesetih godina prošlog veka, Wago je znatno izmenio rešenja za instalaciju električnih vodova u Nemačkoj a potom i širom sveta.

      Lansirao je rešenje nazvano Push-in Cage clamp koje je omogućavalo brzo i sigurno spajanje provodnika sa prednje strane uz pomoć poluge. Danas su proširili poslovanje i na sajber sigurnost i softverske aplikacije. Medjutim, proizvodi po kojima su dugo poznati na tržištu ostaju instalacioni konektori i redne stezaljke.

      Danas zapošljavaju 8500 radnika i distribuiraju svoje proizvode u 80 zemalja širom sveta. Bili su pioniri u sistemima konekcije u električnom inženjeringu. Njihova tehnologija i proizvodi kao što su klema sa polugom ili redna stezaljka su nezamenjivi u gradjevinskoj i pomorskoj industriji, kao i železnici i energetskoj primeni tehnologije.

      Wago je kompanija širom poznata po svojoj tehnologiji brze konekcije provodnika pomoću klema koje koriste tehnologije Push-in Cage Clamp i Push wire. Njihovi proizvodi su obavezni član svake instalacione elektroopreme.

      Wago kleme i redne stezaljke

      Wago klema sa polugom 221

      Instalacioni konektori ili kleme sa polugom iz serije 221 poseduju polugu sa transparentnim kućištem kako biste lakše uočili kvar ili nepravilnost. Lake su za upotrebu - povuče se poluga na gore, ubacite provodnik i spustite polugu. Wago klema može da ima dva, tri ili pet mesta u nizu i povezuje kako licnaste tako i provodnike sa punim presekom. Pomoću tehnologije Push-in Cage clamp se omogućuje optimalan razmak između provodnika, povećava se opseg strujnog kapaciteta i maksimalizuje nazivni napon.

      Elektroinstalaterima štedi vreme montaže i ne moraju da nose poseban alat ili uredjaj za spajanje provodnika. Velika prednost je što možete sigurno instalirati dugačak kabl sa velikim poprečnim presekom i do 6 mm². Wago klemu zbog toga zovu još i brza spojnica, jer nema šrafljenja niti korišćenja alata.

      Klema za struju poseduje merna mesta, sa gornje i donje strane, čime se vrši bezbedna provera prisutnosti napona. Šinski nosač je namenjen za 221 seruju konektora sa nominalnim poprecnim presekom do 4mm².


      Redna stezaljka
      Sa Wago rednim stezaljkama možete lako da nižete medju konekcije provodnika poprečnog preseka do 10 mm². Nizanjem na DIN šinu, redne stezaljke zauzimaju uzan prostor i može ih stati dosta u razvodni orman. Provodnik ubodete u stezni kavez i povezali ste provodnik.

      Provodnike ćete prvo blankirati i kroz otvor ćete šrafcigerom pritisnuti kako bi provodnik nalegao i aktivirao oprugu. Provereno pruža visok nivo bezbednosti i postavlja najbolji standard u tehnologiji konekcije.

      Wago redna stezaljka je industrijsko rešenje za brzu montažu, bez održavanja i otporno na vibracije.

      Odlične su za rad na uskom prostoru i možete ih nanizati na DIN šinu.

       

      Kleme serije 2273 i 773

      Kleme serije 2273 i 773 poseduju Push wire tehnologiju povezivanja. Koriste se za spajanje provodnika sa punim poprečnim presekom do 2,5 i 4 mm² i nominalne struje do 24, odnosno 32 ampera. Ove brze spojnice su široku upotrebu pronašle u razvodnim kutijama.

       

      Kleme serije 2273 i 773 nemaju poluge, ali brzo konektuju provodnike. Idealne su za uske prostore u razvodnim kutijama. Wago kleme vam zamenjuju spajanje kablova izolir trakama i rednim klemama. 


      Wago kleme za struju su najefikasniji način da se spoje kablovi. 

      https://www.maktrade.rs/shop/0/01/03

      Najnoviji blogovi

      PVC cevi 09.08.2022
      LED plafonjera 02.08.2022